Wednesday, July 17, 2013

Salam to all..

Assalamualaikum w.b.t,

Salam berbloging..sorry saya mendiamkan diri since the last entry. Al maklum la time tu mak buyong emo ckit. Nak tau emo sebab ape nanti will do write about it. Kalo ikutkan ni byk nak story mory, but i will make it a few series ok.

Now saya tgh berpantang kat rumah parents saya di Perlis tanpa suami di sisi. Rindunye saya pd die, next weken baru die balik jumpe anak2 n bini die nih.

Pada kawan2 FB sume dh tahu serba sedikit info anak ke dua saya. But for those reader yg xde dalam frenlist saya sure ternanti2 kan. Gambar sume still dalam phone n x transfer lg dlm lappy. Bile dah edit2 nanti baru saya akan paste kat sini with the latest entry k. As for now entry nak say hi je.

Pregnancy baby ke dua agak berlainan dr baby pertama. Even cerita kelahirannya juga agak jauh berbeza dr kelahiran anak pertama. Orang kate lahir anak ke dua lebiy mudah dr anak first. Tapi tidak bagi saya, kelahiran baby kali ni agak menyiksa kan. Berpantang kali ni pun agak berlainan dr berpantang anak pertama. Dulu anak pertama, mak saya masih lg bekerja. Now die dah pencen so die ade byk masa untuk fokus pada proses berpantang saya. Kali ni agak strict berbanding dulu. Ape nak buatkan, nak cantek kene sakit.

Tu pasal kat status FB saya, masa preggy siksa cara preggy. Then lepas preggy, seksa nak deliver plak. Masih terasa akan kesakitan tu. Lepas deliver, nak berpantang plak..hohoho. True indeed, sume ni ade ganjaran dan hikmah dari Allah. Bukan saya nak mengeluh, sekadar mengingati diri. This is how a wife, a mother has to sacrifice for her husband and children. Which all women in the world has to experienced it.

Alhamdulillah and SubhanAllah, it's such a wonderful experience.

To all my muslim frens, Salam Ramadhan. Kali ni saya kene lalui pengalaman ganti puasa selama sebulan.

4 baby's note!:

Nurul Ilyani said...

Xpe,nak cantik kan...kne lh strict...hehe

yUmiE AzuRa said...

coongrats again zihan..xsabar tgu update:D

ettyzukhair said...

hehe..pe yg seksa sgt tu..sbr noo..

puan.mila said...

selamat brpantang zihan! tc :)

Post a Comment