Wednesday, August 21, 2013

2nd Son, DMFA

Assalamualaikum w.b.t,

Today routine dah lain ckit. Merdeka lah katekan. Walaupun tak sepenuhnya tp ok la kan. Walaupun dah lepas pantang 44 hari, masih ada 56 hari lg untuk habis pantang 100 hari. And ade gak pantang yang orang ikut sampai pregnant pulak baru boleh makan. Ikut ketahanan masing-masing la kan. Kalo ikut saintifik nya or islamik ade ke pantang2 ni? Share plsss...tp tu la, orang tua-tua cakap. Sekarang memang xde pepe, tp esok-esok dah tua baru lah mende-mende yg sakit tu datang. What ever it is amalkan pemakanan sihat!

Ok..ok...masa yang di nanti-nantikan. Orang FB and Instag dah x surprise dah. Menyampah lagi hade..konon-kononnye baru nak intro to the world. hehehe

Memperkenalkan....

My 2nd Baby Boy (kawan tenis daddy)

Name: Daiman Muttaqin Bin Fakhrul Amzari
DOB: 8 Julai 2013
TOB: 12.05 tengahari
POB: Kajang Plaza Medical Centre (KPMC)
Weight: 3.8 kg
Length: 54cm
Head: 36 cm
Made of Delivery: Spontaneous Vaginal Delivery (SVD)


Dah bf and mandi..

Daiman 1st travelling balik Kg.

Walaupun mummy dah lepas pantang and can go out. Baby Daiman still kene pantang. After 3 months baru bleh kuar rumah. Ni consider ringan la lg. Tp kalo my mum, tunggu la 6 bln baru bawak baby kuar public. Lets the body build its own imune system before it tests out. Mungkin agak sukar bg sesetgh orang but I'm lucky coz umah in law dekat je. So wat sementara waktu ni, kalo nak kuar shopping ke ape leave awhile la. If not hubby je la wat segala urusan luar.

Thank you for those who wish us last time. Thank you so much for your pray! Hanya ganjaran Allah yang bersesuaian bagi kalian.


2 baby's note!:

yUmiE AzuRa said...

sedap nama baby baru..
daiman comel:D

Chekgu Azrine said...

Tahniah!!!

Post a Comment