Friday, September 6, 2013

Banyaknya BEG

Assalamualaikum w.b.t,

Today my last day of maternity leave. haiihhhh...i wish i had longer time. Tapi nanti boring plak.

So far dah prektis bangun pagi2 untuk uruskan anak...and yeaaa sume ke laut. But hopefully bile dah start keje will not be like this.

Lepas ni dah kene masuk ofis 8am untuk ganti balik masa2 g check up dulu. Ni pun HR kecoh. Mencik.. Ko ingat aku suke2 ponteng ke,..g check up la. 

On 9th Sept ni start la life as a worker, wife, mother, doter/inlaws...rasa cm nak back to 8th July..huhu.
Nak amik unpaid leave rasa cm kesian plak..sape nak byr duit kete, duit rumah? Redha je lahhh

Now dah start wat preparation barang keje. And terprasan..."Waaaa banyak nye bag nak kene carry g keje..". ....huhuhu -_-!

1. Bag Laptop aka Bag Dokumen.

my own bag..lame giler!

Bag ni memang hari2 bawak g ofis. Bag ni jugak lah heret g jumpe client. Dalam ni terletaknya laptop yg berat tu and dokumen kerja.

2. HandBag
My Hulk!

Tak kan aku g keje x bawak beg ni kan. Nanti cam no nak shopping/beli barang/lunch.

3. BreastPump Bag and Ice Bag

Another BFF!

Haaa yang ni my other bff yg timbul ikut musim ye. Yang ni kalo x bawak bleh meraung/meroyan kat ofis. Plan nak tinggal ni kat ofis. So only bring back the ice bag. Tp kalo kene kuar jumpe client or keje luar, alamatnye memang kene heret gak la. X heret laaa..letak dalam kete.

And last but not least, 4. My lunch bag! Hahh amik ko...dah macam Santarina Bag. Imagine I nak kene carry all the bags to 2nd floor (3storey) naik tangga...feeuhhh. Peluh makkkk!

Tu tak masuk lagi nak kene siapkan beg anak-anak. I have to make sure this all 5 bags fill with the right things.

Ok lahh..I better stop now. Nak settle hal rumah plak...till next entry.

4 baby's note!:

Mommy_Cha said...

samalah kite jugak. beg kiri kanan, depan belakang hahahah :)

as ♥ Leenda said...

huhu..mcm tu lah zaman2 menyusu badan asyraf dulu..skrg dah takde dah..bawak handbag je..

yUmiE AzuRa said...

kte pn skrg 4 beg sofar.2 beg sndri,2 beg ank.fengsannn

Nadt said...

nadt pun kiri handbag, kanan ice bag. tapi handbag berat giler, semua org terkejut kalau pegang sebab macam2 khazanah ada.huhu..kekadang bwak beg laptop gak lagi naya..huhu

Post a Comment