Monday, December 2, 2013

SitiAwan Wedding Trip

Assalamualaikum w.b.t,

What a fun-tiring weekends! Had a blast moment with my families and cousins. Again, Congratulations to my cousin Aina and welcum to the family Hanafi. The family grows bigger. And now it's our phase of marriage and have a kids.

After half day working, rushed back home and pack stuff. Ingat nak bertolak lepas sembahyang Jumaat, plan ke laut. Tangan still kene hands on the lappy. Haiihhhh....

Around 3pm plus baru gerak to Lumut. This time ikut Bidor-Teluk Intan. Nak guna Latar tapi jalan tu tutup. Tak tahu kenapa. Supposed 3-4 hours journey, but drag a bit because of raining. Around 8pm lebih sampai kat rumah Pengantin. Kitaorang tak gerak terus pergi homestay. Have a dinner there and berkumpul family members.

Actually petang semasa kiteorang dalam perjalanan. Sesi Akad Nikah sedang berlangsung di sebuah masjid. Sorry my dear cousin, tak dapat attend your solemnization. Alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar walaupun ada sedikit kelewatan.

30 November 2013 - The Wedding Day

Sementara menanti keluarga dari Penang bersiap, snap dulu gambar 3 anak teruna berkotak nih. Cam berjanji plak nak pakai baju kotak-kotak. Sambil menunggu tu diorang sental rambutan. Agaknye dah lapar kot tunggu makcik-makcik diorang make up. Nazhan kalau nampak rambutan, menda lain dia tak kisah dah. Dia ni hantu buah-buahan. Ada buah je dah cukup, boleh survive. Boleh kawan ngan tarzan dia nih. hehehe

3 sekotak...eh!

Banyak gambar tak sempat nak snap. Even kiteorang tak sempat nak bergambar dengan pengantin. Sebab anak-anak dah keletihan. And masa pengantin sampai berarak masuk rumah, me sibuk membasuh yak daiman. Tetau je pengantin dah kat pelamin cam ni.

Sesi menepung tawar

Aina & Hanafi

Selepas memerut, sedap je dia tido kat daddy dia. Tapi memang pun, kalau kat daddy mesti senang je dia tido. Daddy enjut2 sikit dah lena. Tu pasal after susu je terus pas kat daddy dia, senang bagi tido.

Daddy Mithali
 When I look at them, it remind me that one day I will be in the situation too. Same like how I thing long time ago where one day I will be in motherhood phase and now they are in Grand-motherhood phase.

Geng Mak-Mak Jemah...

Sekali sekala bertemu macam ni lahh...

Sepupu Sepapat

Sepupu, Makcik, SIL & Atok

Tak sempat jua menyaksikan upacara potong kek...

Green Wedding Cake

1 December 2013 - Sweet Escape

Today we decide to have a good family time at Teluk Batik. Biasalahhh nak bagi seronok budak-budak je. MakPak budak dah tak berapa nak seronok. Sebab malas nak tukar2 baju. Dulu Teluk Batik ni cantik, pasir putih. But now dah jadi cam PD. Plus since ada boat-boat untuk water sport telah mencemar sedikit pantai tersebut. Badan my niece penuh dengan selaput minyak. Nasib baik la Nazhan buat perangai tak nak mandi.

Bawah ni my pictures tak mandi hokay. Just cuci muka and gosok gigi je. Dah kata nak kuar awal-awal pegi pantai kan. So ku sarung seluar sahaja. Well I can say my skin looks better than before. Kalau ikutkan sebelum ni, muka bangun tido adalah seperti Mak Lampir. But gambar di bawah ni adalah kesan-kesan positif dengan pengambilan EPHYRA (acecece wat marketing plak!). Yang si kecik tu, produk Alpha Lipid+Gulsan Delima+Aurawhite....kekekekekeke. Kulit die lagi cantek dari kulit makpak dia.

Daiman & Me..lepak by the sea

the beach - Teluk Batik

 Ni lah dia permandangan dari tempat lepak mummy & Daiman. Malas nak pegi kat pantai tu. Sebab air berminyak. And this time bagi Daiman explore rasa memijak pasir. Kawan tu punya lah sengih2 dapat pijak pasir. Gedik-gedik jari kaki cute dia tu. Sekali kau...preeeeettttttt puuutt puuttt! Dia memerut daaa....pagi-pagi memang time dia memerut.

Selesai aktiviti bersama keluarga kat Teluk Batik. Around 3pm kitaorang gerak balik Kajang. This time ikut Sabak Bernam - Kuala Selangor tu. Ingatkan boleh sampai awal. Sekali sesak lah plak. Masa sepanjang jalan Tanjung Karang tu, nampak a few gerai mentarang. Apalagi bungkus lah sikit bagi mak. Kitaorang sempat belasah mentarang bakar. Tapi sayang, sambal cicah dia tak sedap. Kalau dapat air asam kicap tu, perrrggghhhh memang sedap giler2 lah. Tu pun makan sepinggan je. Nak makan lelebih takut jadi mende lain plak.

Now U See

Later It's Finished!

Lauk tambahan since tak makan tengah hari. BEEEELLUUUTTTT!
Before this tak berani langsung nak cuba. Kalo sebut belut je, rasa nak muntah. Tapi semalam, belut goreng kunyit panas-panas makan bersama nasi adalah sangat sedap. Agaknye kalo buat masak tempoyak ke, masak asam pedas ke, or tomyam, gerenti lagi ssseeedaaappppp.

Superb Belut Goreng Kunyit!

So lepas ni boleh lah order BEEELLLUUTTTT lagi. Balik Perlis boleh pi cari Laksa Belut...ngeh ngeh ngeh.

InsyaAllah, bulan depan balik Tepeng plak. Weeehuuuu...dah terbayang sotong kangkung, laksa, bihun sup, mee udang, gulai ikan semilang yang terbaik di sana. Tak lupa buah-buahan keliling rumah arwah wan yang menanti kami kait and makan.

Dear December, Please Be Good To Me. Be nice! It's my month! =)

4 baby's note!:

Nor Ayuni Rosli said...

Salam Zihan.

First time Ayu dengar pasal mentarang tu. Dia macam kerang jugak la kan? Rasa macam kerang x? Belut pun Ayu x pernah makan. So x tau ape rasa dia.

Anyway, nak exchange link boleh? Sebab Ayu tukar URL. Dulu URL Ayu was bnsyg-stories.blogspot.com.
My new URL ayuni-stories.blogspot.com
Let me know ye?

Thank you

Laura Kwan said...

Hello,

I recently created an infographic on behalf of the brand Gaviscon that gives useful information to future moms about How to fight gastro-esophageal reflux and heartburn in pregnancy / Bagaimana menangani gastro-exophageal reflux dan pedih-ulu hati semasa mengandung.

As you yourself were pregnant not so long ago, I thought that you may be interested in sharing this content with your readers whether they are pregnant or soon to be pregnant.

If you are interested and want to see the infographic, you can contact me on laura@lionandlion.com

Also, please note that:
- This is not an advertising campaign (no payment involved). The purpose here is to share information with whoever is interested in it.

I'm looking forward to hearing from you.

Best regards,
Laura Kwan

Zihan Zamberi said...

Nor Ayuni Rosli yup..family kerang gak..rasa dia manis lg dr kerang. Sedap kalo bakar..even masak sup ngan bayam pun best..ade gak wat kari/masak lemak.

Sure boleh je..dh lama x blogwalking..will go to ur site..

Nor Ayuni Rosli said...

Thanks. I linked your link already. Thank you again

Post a Comment