Tuesday, February 26, 2013

We are 3..Going to be 4!

Assalamualaikum w.b.t,

Today, on 26th February 2013 is My Mr Rasaksa & Me Wedding Ann!

Alhamdulillah, 3 years in struggle to complete each other needs. In Shaa Allah we will struggle for our relationship till Jannah.



Doa untuk suamiku…

Bismillahirrahmanirrahim…..
Dengan menyebut asmaMu ya Allah yang Maha Kasih dan Sayang…
Puji syukurku atas segala nikmatMu untuk ku…
Telah kau berikan aku satu pendamping hidup
Yang sentiasa setia menjaga dan melindungiku..

Berjalan sejajar denganku..
Yang dengan cinta dan sayangnya mampu menghapus segala lara…
Yang segala hidupnya diserahkan untuk menyayangiku….
Yang dengan cintanya padaMu mampu mengecup hatiku ketika ku berduka..

Ya Allah ku mohon padaMu…
Kini berilah ia kemudahan dalam melangkah..
Berjuang mencari keredhaanMu…
Berjuang menjemput rezeki yang Kau takdirkan untuknya…
Berjuang untukku dengan cintanya padaMu….

Ya Allah Maha pengabul doa…
Terimalah berjuta doa dan harapku…
Balaslah segala keluhuran dan kesabarannya
Balaslah segala kebaikan juga amarahnya
Dengan CintaMu….

Ya Allah Sang Pemilik Hati….
Sampaikan berjuta sayangku untuknya…
Sampaikan sejuta cintaku padanya…
Dan sampaikan terima kasihku yang sangat untuknya…
Kerana telah bersedia menyatu dalam satu rasa…
Dengan segala macam kunci surga yang Kau pilihkan untukku..

Ya Allah sampaikan salamku pada baginda Rasulullah…
Yang telah begitu banyak mengajarkan cinta dan kasih sayang…
Sungguh Engkau Maha Mengetahui segala isi hati…
Maka kabulkanlah doaku…..

Amin ya Rabbal ‘Alami





Ps: yeaaa we will cont fight til the end..

Thursday, February 21, 2013

Jom Kenal Anak Syaitan.

Assalamualaikum w.b.t,

Ari tu terdengar ceramah dari seorg ustaz nih; tentang salah sekor anak setan yang suke memporak perandakan rumah tangga. Nak tau yg mane satu??...Jom baca.

Umar al-Khattab r. a berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan :

1. Zalituun
Duduk di pasar/kedai (skrg berada secara online) supaya manusia hilang sifat jimat cermat. Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.

2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.

3. A'awan (byk di kalangan ahli politik)
Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.

4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (cth : disko, kelab mlm & kempat yg ada minuman keras).

5. Murrah
Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yg sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc.

6. Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula dari kata-kata mulut.

7. Daasim (berilah salam ketika memasuki rumah)
Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah,
Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumahtangga suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).

8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yg lain.

9. Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari.

credit to:http://sephiasayang.blogspot.com

ps: jgn plak ade yg bagi name anak mcm nama-nama di atas.


Tuesday, February 5, 2013

I've been ATTACK!!

Assalamualaikum w.b.t,

Hi everyone..How are you?

So how's ur weken?..How's ur cuti wilayah?

Mine at first was great. On friday consider as my lazy day. Nothing much just house chore. Then come saturday morning I baked 1 healthy cake for my fren's nephew which is no sugar n no salt. Gambar kek x cantek sangat. Almaklumlah amateur..huhu. But my fren said her SIL said sedap! Anak die makan byk..
feeuuhh! Scared actually sebab x penah wat healthy cake kan, main campak2 puree je. Luckily la sedap.

ni gambar kek yg x semegah k...

Then on Sunday morning I wake up with itchy feeling at my throat. And later I got slight cough...Later at night I experienced bad cough which has tighten my chest and my respiratory tract becoming tight also. I know that soon or later I can get asthma. It havent attack me almost 15-20 years. Slight attack is normal to me. But when I started depending on ventolin nebulizer mean this is not a good sign. It will take me days to recover.

So on Monday as expected I got asthma and I can bare with the tight chest n respiratory tract. I message my SIL, asked her to accompany me to Az-Zahra. Dr confirm that I have asthma attack n he gave me ventolin neb. After that I feel better. Balik rumah makan ubat n rehat. There's goes my day...

Then dah petang nak maghrib cam tu, terasa lagi tight chest n respiratory tract. So waiting for Mr Rasaksa to come home and bring me to Az-Zahra again. Couldnt wait for check up, i requested to refer directly to emergency. Then the dr comes, she gave me neb also. N she also prescribe me with Ventolin Inhaler so i can use it anywhere instead of repeating to the hospital few time. Again she cant prescribe me a pill, not good for preggy lady.

Since I'm not yet having a dinner, so we went to the nearest restaurant. Just ordered Roti Bakar, enuf to survive that night. Furthermore I felt like full already with neb smoke in my lung!..huhu

Some memory at Bangi Kopitiam,

budak amik order..."incik mau makan apa?"

ok, daddy dh pening...lain order, lain yg di tulisnye...


Introducing you,.. 

My new best friend!

Ps:..setiap penyakit adalah penghapus dosa...Doakan saya cepat sembuh ye!