Wednesday, September 25, 2013

Simple Update

Assalamualaikum w.b.t,

Now I'm berehat sekejap before another client's visiting. Yeah totally 100% in SALE!
Hate it but I guess it's for a moment only. For those who in sales they will understand me!

This week is my 3rd week back to working mother's life. Dah try and error with a few wake up clock. The best is 6am. By 7.15am I need to send my boys to babysitter's house. Ooowhh dear, I just hope the time is longer, so I can spend lots of time with this tiny-attention-seeker-men! I come back at 7pm, to pick them up. Sometime I cried because of this situation.

Since last pregnancy I not take leave for my check up, now I to replace my hours. By 8am should reach office and by 6pm going home. I have like few weeks more to replace the hours and later I can have more morning session with my babies. Bertabahlah wahai hati!

So nak share something dengan peminat Subway. Who loves the cookies?? Have anyone tried?

I currently dengan officemate suke giler kot cookies ni, especially White Macademian Cookies! Yang lain tu tak berapa sangat. My obsession begin with Macademian Garret Popcorn, since then love love love macademian. Then my colleague bought a Macademian Cake in-conjunction of my boss birthday. 

kedai bawah ofis

it's big crunchy at the side and chewy in the middle...

My sister in law pun suka gak. Luckily dalam famili ade fan Subway Cookies. Now dah x pandang Famous Amos tu.
Daiman 2 months old

Sedikit kisah pasal little boss ni. At 1 month old die dah mula membebel. Dah pandai memberi respon (kuarkan bunyi) bila kite meng-agah die. Cepat sunggoh ko membesar nak, clock please stop ticking! 

At 2 months few days ago die dah mula ketawa sedikit besar.  ambooiii... Nampaknye tumbesaran die cepat ckit dr abang. Daiman, mummy have u currently to enjoy ur baby mode ok. Bukan suh awak cepat2 grow.. 
And he's now 5.6kg. He's a mummy's milk champion. And semalam update from babysitter, die dah pandai bukak stoking. haiihhh...

Bertelur di dahi

Ni abanglong kawasan, semalam dahi dah bertelur. Agak teruk dari mana-mana kemalangan kecil di rumah sebelum ni. Mummy feeding kan baby kat atas. So tak tau cerita sangat. And daddy plak tak tengok dia ni. Yang pasti die terhantuk meja makan. Mula2 tu tgk sedih gak, muka die worried la. Berkerut dahi. Then I bantai gelak, asked him "Ajan ok?!..haa notty lg. Bengkak teruk nih. Kene jumpe Doktor." Terus die nangis. Wakaka. Siyesly funny tgk muka die with the benjol. Then I picit2 tanye sakit tak, die jawab tak. Mean he's ok la tu. Biasalah 'Anak Jantannnnn'.


Ps: yesterday entry which upload this morning, laptop issue!

Friday, September 6, 2013

Banyaknya BEG

Assalamualaikum w.b.t,

Today my last day of maternity leave. haiihhhh...i wish i had longer time. Tapi nanti boring plak.

So far dah prektis bangun pagi2 untuk uruskan anak...and yeaaa sume ke laut. But hopefully bile dah start keje will not be like this.

Lepas ni dah kene masuk ofis 8am untuk ganti balik masa2 g check up dulu. Ni pun HR kecoh. Mencik.. Ko ingat aku suke2 ponteng ke,..g check up la. 

On 9th Sept ni start la life as a worker, wife, mother, doter/inlaws...rasa cm nak back to 8th July..huhu.
Nak amik unpaid leave rasa cm kesian plak..sape nak byr duit kete, duit rumah? Redha je lahhh

Now dah start wat preparation barang keje. And terprasan..."Waaaa banyak nye bag nak kene carry g keje..". ....huhuhu -_-!

1. Bag Laptop aka Bag Dokumen.

my own bag..lame giler!

Bag ni memang hari2 bawak g ofis. Bag ni jugak lah heret g jumpe client. Dalam ni terletaknya laptop yg berat tu and dokumen kerja.

2. HandBag
My Hulk!

Tak kan aku g keje x bawak beg ni kan. Nanti cam no nak shopping/beli barang/lunch.

3. BreastPump Bag and Ice Bag

Another BFF!

Haaa yang ni my other bff yg timbul ikut musim ye. Yang ni kalo x bawak bleh meraung/meroyan kat ofis. Plan nak tinggal ni kat ofis. So only bring back the ice bag. Tp kalo kene kuar jumpe client or keje luar, alamatnye memang kene heret gak la. X heret laaa..letak dalam kete.

And last but not least, 4. My lunch bag! Hahh amik ko...dah macam Santarina Bag. Imagine I nak kene carry all the bags to 2nd floor (3storey) naik tangga...feeuhhh. Peluh makkkk!

Tu tak masuk lagi nak kene siapkan beg anak-anak. I have to make sure this all 5 bags fill with the right things.

Ok lahh..I better stop now. Nak settle hal rumah plak...till next entry.

Monday, September 2, 2013

Maternity Leave End Soon

Assalammuakaikum w.b.t,

Tak lama je lg..dah nak abis ML. Next week huhu..cam malas je nak masuk ofis.

Ari ni Nazhan and Daiman dah di hantar ke rumah BS. Lg pun ari ni awal bulan, better la kan. Senang nk kira-kira end of the month nanti. And today Daiman seriously kene bottle feed. I risau sbb die ni lain ckit. Hari tu tinggal ngan mama kejap, kononnye nk train botol la. Die minum susu tp die tolak puting tu ke kiri n ke kanan. Pas tu nangis2 cam x redha/pasrah hisap susu dlm botol. Tak mcm Nazhan..pepe pun voleh!! Senang!

So today amik awal by 5 pm. Dah keje nanti huhu kul 7pm baru amik...wuuwuu!