Wednesday, June 4, 2014

Super Squad in Action!

Assalamualaikum w.b.t,

Sorry..Sorry...Agak terlewat entry ni keluar. Busy with things tak sempat nak publish entry.

Al-kisahnya Pn. Yana from group GBSB telah membuka tawaran kepada sesiapa yang berminat untuk join preview animasi terbaru di Malaysia. Since 17 May tu Mr. Rasaksa free, why not join the event. Sebelum I pegi company trip for few days, harus lah spend quality time ngan anak-anak & hubby dulu. Lagi pun gua kepingin nak jumpe memember group. Tak berkesempatan lagi nak beramas mesra gitew.

Around 2.15pm dah jejak kat D Curve. Dah lama bebenau tak tengok wayang semenjak anak 2 ni. Masa duk que untuk registration sambil tu berdoa agar anak tak wat hal dalam theatre hall nanti. Mau ka dia melalak bagai, punah! Suara sorang-sorang boleh tahan macam petir.

Di meja pendaftaran...dah teruja!

Sibuk beratur for registration

Maskot Danny bersama peminatnya 

Photobooth - untuk kenang-kenangan


My boys come to watch the SuperSquad!

Guess why he's standing under the table?

Nak dijadikan cerita aka drama si Nazhan ni. Die ni penakot cikit. Kalau sesetengah budak seronok jumpa maskot tapi ngan dia ni lain cikit. Nak kata cempera ka...jakun ka...xtau la. Tapi bagi dia jumpa ngan maskot adalah satu nightmareeeee...wakakakaka. The reason why die duk bawah tu, kononnya bersembunyi dari maskot Danny tu. Ngan maskot Elly tu ok je. Tak lama lepas tu baru ok. Nak balik after preview siap salam cium tangan bagai. kekekeke

Di ruang legar - para penonntoonnn 

Maskot Danny menyapa peminat

Tidak ketinggalan bergambar bersama Elly...awang sebelah tu dah mencebik.. see see..

Memerhati ke mana saja maskot tu pergi...takut kena sapa

Maskot Danny & Elly

Bersama peneraju animasi

Boleh tahan ramai yang datang

And around 3.30 macam tu, semua orang bergerak ke dalam hall.

SuperSquad in Actionnnn! (gambar dalam movie)

SuperSquad ber-5

Zeeboz yang nakal..

Alan yang cute

Aaron Aziz hoocaay...

Tayangan Tamat

Sesi Q&A and prize giving ceremony

Pn. Yana Azfar dapat prezy tuuu

Ni Super ape?

Alhamdulillah. Sepanjang tayangan anak-anak den behave je. Si abang long ngan supazsnackz nya. And si adik plak ngan botol susu nya. Dapat tengok muvie ngan aman. So rasanya lepas ni boleh la bawak diorang ni gi tengok movie ye tak apaknyeee...

Snack ni sangat sedap..tapi tak nampak kat kedai runcit area rumah den lagi.

Personal Review - SuperSquad

For me, overall cerita yang straightforward, kelakar dan mempunyai mesej yang tersendiri. Dalam cerita animasi ni ada kepelbagaian dialek bahasa. And I can say my son suka cerita ni. Sampai kan almost everynight layan kat youtube. Good Job!

sedapppppppp

Harap ada jual masa tayangan.

Another review from Mr Rasaksa;


acececece...si apaknya pun dah terjebak. Tolong wat review sekali...
=================================================================

So for those who likes animations...please please go and watch the movie Super Squad. 
Support Animasi Malaysia!

Tayangan di pawagam bermula pada 5 JUN 2014

Essookkk!



Kenali watak-watak SuperSquad:

Si Abang

Si Adik

Baby Alan

Mek Klate

Mat Penang

Inilah masanya anda membawa keluarga, anak-anak, anak saudara menonton bersama. Spend your quality time together!

Like! : SUPER SQUAD tanda sokongan anda.

Lain-lain:
Supertots

Additional News:
Berita Kosmo
Aaron, Diana, Dafi tunjang Super Squad



1 baby's note!:

Allene said...

wah.. sampai husband pun buat review kat fb ye... kikikik... tp mmg best kan.

Post a Comment