Sunday, October 26, 2014

Handbag and Dessert

Assalamualaikum w.b.t,

Me tengah sakit kepala ni. Tetiba rajin nak update blog. Here I am...updating blog! =p

Today, I went to my aunt L house to pick up my mama's handbag. Last 2 weeks if I'm not mistaken, she just came back from US. So my mom dapat tahu die g sana, pesan lah handbag satu.

Tak pernah-pernah nak pesan apa before this from my aunt. This time die pesan. Siap browse web bagai nak suh beli handbag jenis tu. She choose Coach. Not so fancy yet suitable with her age. Kat web tak ada pulak dia mention pasal diskaun. Tapi masa beli, my aunt said ade la dalam 20% diskaun. Tapi plus tax bagai, harga cam harga asal. Kira okay la kan. Kalau tak ada 20% tu, lagi mahal. Happy for her cause my mom ni jarang beli expensive stuff for her self. Die banyak beli kat I...hehehe.

Masa lepak-lepak kat rumah my aunt tadi, die surprise kan I with handbag gak. Ooowhh I sungguh teruja. Macam die tetau je I memang duk ngusha handbag. Thank you...thank you...thank you so much aunt L. I took it as my beday present in advanced. Ceewwaahhhh...=D

Then later I found out a few magazine masak-masak ni lah. Woooww...sangat tempting tengok gambar die. And based on ingredient, boleh ni buat. So next 2 weeks berkampung kat rumah die wat dessert. I can't wait. Harap-harap tak ada lah sebarang gangguan lain.

Dulu masa stay ngan die (single and working) rajin gak la wat dessert and masak-masak bagai. Bukan pe, sekali-sekala kena la tunjuk skill sikit. Lagi pun my aunt ni suka makan, so bila masak ade orang makan. Memang rasa dihargai sangat! =)

And hari ni, after tengok banyak sangat viral pasal Pisang Goreng Cheese tu, I pun beli la kat depan Petronas AU2 Taman Keramat tu. Asal die angkat pisang yang di goreng tu, ada je pelanggan beli. So pendek kata, memang macam pisang goreng cheese panas-panas. For me ok la kot. Tak ada la kata sedap sangat sampai jilat-jilat bekas. Okay la, kreatif! And harga abang tu jual RM5 for 1 bekas polistrin tu. Dalam ada 10 keping pisang goreng panas-panas then dia letak susu pekat tu, Then tabur cheese tanpa ada rasa kedekut and lastly choc rice. Not bad. Sangat layan time hujan lebat tadi.

Nak gambar ker?....sorry, tak sempat pisang goreng cheese nak selfie dah kene sambar! maybe next time ye.

Good Night!


0 baby's note!:

Post a Comment