Monday, January 27, 2014

Baju Muslimah Cantik Online!

Assalamualaikum w.b.t,


7 days after the last entry adalah sangat tidak produktif. Ceeewaahhh...kemain lagi. Now another update pasal ssssshooooppppiiiiinngggggg (gedik ckit!). Ni bukan hal pompuan je k, lelaki pun boleh shopping kat sini.

So korang-korang semua dah gaji kan...dah kan..dah kan...gomen lagi la awal gajinya. Swasta pun rasanya baru je gaji ni....haaaa ape lagi.....

Time to spend of course....yeehaaaa!

Sekarang ni dah ramai wanita-wanita di luar sana mula berhijab. Dan fesyen-fesyen berhijab juga pelbagai, tumbuh bagaikan cendawan. Dan golongan lelaki pun tidak ketinggalan sekarang untuk berfesyen.

Soooo ladiesssss....ape lagi tunggu-tunggu ni. Serbu Zalora Baju Muslimah online sekarangggggg. Nowadays tak payah dah susah-susah nak drive pergi mall bagai. Save fuel, save toll, parking and etc. All you have to do is click saja.

Sleeveless Asymetrical Hem Top Reyna Blouse Laila Shirt Tyra Tunic Top

 Untuk blouse yang menarik seperti di atas by First Lady, Ethnic Chic dengan harga yang super duper affordable. Sesuai untuk bersiar-siar dan juga ke pejabat. Kroje den bertemu client, so kene la presentable ckit kan.

Not only that, Zalora pun ade Designers’ Exclusive Collection tau by Hatta Dolmat, Jovian Mandagie, Amir Luqman and Rizalman Ibrahim. For those yang suka kan designer-designer...

Tengok ni...

Greta Kaftan  Lady Brocade Classic Baju Kurung Color Block Felicia Baju Kurung

Menarik kan....sangat-sangat menarik dan teruja. 

Talking about price do not to worry...HARGA SANGAT BERPATUTAN! Even there is a DISCOUNT some more for certain item and of course la for certain period. Sila pantas menyoping...

Dah la murah..dapat diskaun lagi,....lagi lagi la murah...

Daleeda Tribal Maxi Skirt Haseefa Long Skirt Laura Danielle Maxi Skirt Ratna Palazzo Pants

Amacam...Cantik tak? Boleh di gayakan dengan pelbagai cara...mix & match.

 Apa lagi terjah laa website Zalora sekarang. Zalora is waiting for you....


Visit Zalora Facebook for more fashion info and don't forget to 'LIKE' their page. 

My time to shopping with husband credit card =p...daaaa

Monday, January 20, 2014

Erin (..life after "i do") First Giveaway

Salam,

Are you ready?? Ok, get set go!!

TEMA GIVEAWAY


 Daddy and Baby Cool


SYARAT PENYERTAAN

Mode garang is on! keskes

1)  Follow blog ..life after "i do"

2)  Buat satu entry dengan tajuk Erin (..life after "i do") First Giveaway

3)  Copy seluruh entry aku ni termasuk gambar tema dan gambar hadiah dan paste ke dalam entry GA di blog korang (printscreen tak mau aaa) dan jangan lupa letak link blog ni dalam entry korang tu.

4)  Dah paste entry aku kat entry GA korang, bawah sekali baru korang masukkan gambar suami dan anak korang yang korang rasa paling cool dan menarik (suami dan anak sendiri sahaja ye, suami or anak orang lain ku tak terima, mak-mak jangan masuk dalam gambar, aku nak tengok ayah-ayah mithali pulak, asyik muka korangggg je..hahahaha)

5) Bawah gambar tu buat entry ringkas pasal gambar suami dan anak korang tu, mungkin boleh bagitau kenapa gambar tu ko rasa cool dan menarik sangat dimata ko (itu contoh ye). Nak merepek pun boleh, tapi jangan la panjang sangat.

6) Jangan lupa paste link entry giveaway korang tu di ruang komen entry ini, kalau lupa tak dapek den nak nolong..gahaha

7) First Giveaway aku ni akan bermula pada 15 Januari 2014 sampai 15 Februari 2014.

8) Sila baca syarat penyertaan betul-betul, tak lengkap kalu, reject la jawabnya. Sebarang surat menyurat, whatsapp, sms, kolling-kolling tidak akan dilayan (paling muka ke tepi) kahkah..hoihhh garang sangat ni. Boleh je nak tanya apa-apa, komen je kat sini, nanti aku jawabkan, nak email pun boleh, nak whatsapp pun boleh, saya tak garang, baik je..huhu

9) 3 orang pemenang dengan gambar paling cool dan menarik sahaja akan dapat hadiah ini




Boleh gantung di playroom anak :)


Ok, tu je, join ramai-ramai ye, bye!



Taaadaaaaaa...

Cool x?...

Macam Cool Je!...Macam 'sejuk' Je!

Actually penat gak duk godek2 HD nak cari gambar cool. 
Nak kene tapis, nak kene wat selection. 
Nak kene wat finalist and here it is. 
The chosen one~....the coolest picture of daddy and son.

The picture was taken last time, our visit to Penang. 
Ni kat hutan simpan kat Teluk Bahang nun.
Kalau ikutkan dalam gambor ni, den ado skali. Tp ni den dah crop, kire aci la gak kan.

Masa ni Nazhan duk belajar nak wat  jari 'peace'.
But most of the time end up sign Karam Singh Walia.
hehehehehe

Gambar ni is Nazhan peace style with daddy.


Thursday, January 16, 2014

H.O.N.E.S.T

Assalamualaikum w.b.t,

I just read the article below from other blog. Too bad, people nowadays are not being honest and they think they can't be traced. Kalau kata tak ada teknologi sekali pun, Allah Maha Melihat.


Akibat cuai ketika berurusan di ATM. Seorang wanita kerugian RM2000. Kejadian berlaku di RHB Festival City, Menurut mangsa dia memasukkan kad ATM di mesin RHB bertujuan untuk urusan pendaftaran no telefon. Setelah selesai, dia meneruskan urusan di ATM CIMB bersebelahannya tanpa mengeluarkan kad ATM di mesin RHB yang dia berurusan sebelum ini.

Dia yang cuai dan terlupa terus pergi setelah urusan selesai dengan meninggalkan kad yang masih di berada di dalam ATM RHB. Setelah balik ke pejabat, dia membuat semakan melalui RHB Internet Banking dan mendapati RM2000 ringgit telah dikeluarkan dari akaunnya.



Mangsa kemudian membuat laporan polis dan hasil semakan melalui CCTV mendapati 2 orang gadis mengambil kesempatan mengeluarkan duit melalu akaunnya di ATM tersebut.






10/1/2014:- I went to RHB ATM at festival city to register my mobile no. resit keluar saye amik and continue to ATM CIMB sebelah ATM RHB tu without realizing my card is still in the RHB ATM. balik ofis, check RHB internet banking ade withdrawal from my account-RM2k. Baru sedar kad tinggal, buat report kat balai polis, then went back to Festival City and asked for the cctv recording. These two girls saw the opportunity and withdraw my money.siap sengih2 sambil withdraw my money. Haih..so careless you Nurul Ain! Ni peringatan untuk diri sendiri and all of you jugak.semoga ape yang jadi to me tak kena dekat orang lain. Has it been a nice and honest person yg gi kat atm tu, I might not hilang my money. Now in the process of dapatkan gambar from the camera at the ATM. Will upload the video bile ade mase. Thank you en Hubby for helping me throughout the process..

Be careful everybody!
Sesiapa yang mengenali suspek hubungi balai polis berhampiran..sila SHARE


It remind me those day when I work part time with kak Eleena, jaga wedding booth kat Ampang Point.

Ada satu masa tu I go to withdraw my money from RHB atm machine. And masa tu I que behind an old Indian guy. Die plak masa tu cam well you know old man, slow and was like looking at something, turn here and there everywhere. After he withdraw the money, he took the bank card and leave. He's not taking the money. At that time it was my turn to withdraw, and I saw a bundle of thick RM50 note. I took it and straight away approach that old man, inform him that he did not take the money that he just withdrew. He thanks me a few time, a lots. And I say it's ok, it's yours by the way not mine. Guess what coming out from his mouth??..."May God blessed you dear". He later smile not like I saw him before, sad and wondering around! And it does made my day beautiful. Not because what I did, but his pray! Indeed I blessed by Allah. That day might be his, my day?..We'll never know.

It's not that I AM PROUD of it. But it's remind me about wrong deed. Kalau hari ni kita boleh buat kat orang macam tu, macam mana pulak kalau esok-esok orang lain pulak yang buat macam ni kat kita? Imagine duit tu kita save for emergency, for future usage and someone else sewenang-wenangnya ambil dan belanja. Apa kita rasa? $##@$%^&(*^$%^#%#$@$#%^&(*&$% kannnn...

So for people out there, please be extra cautious when you withdraw from ATM.
Always double check!
It's ok if that does happened to you, learnt!


Tuesday, January 7, 2014

Baby Food Blender


Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah esok Daiman Muttaqin genap 6 bulan. Selalunye time 6 bulan ni especially 1st time parent, mesti excited kan. For Daiman, we have started earlier. 5 months plus he has weaned. Tapi tak lah banyak2. Bagi rasa-rasa je. And last few days, dia dah start bawak bekal ke rumah babysitter. So far die dah makan pear, avocado, banana, dates and apple. After this more to come.

Since made homemade baby food ni, of course we need a tools right? It's to process our baby food. We need to serve puree for them. Mau tercekik nanti serve chunky of banana kan...hehehe

Below you can see various type of blender, food processor, steamer that catch your eyes.


Baby Bullet


Avent


Cherub Baby


Beaba


TommeeTippee


 
Bebe


Baby Chef


Sage Spoonful


Salton Baby


Tefal


Bella


Munchkin Baby Food Grinder, Light Blue
Munchkin


KidCo


Little Giant


Breville


Baby Brezza


Lindam


NScessity 4in1


NUK


Mebby



Dr Brown's



Fisrt Years



BabyMoov




Manual Food Processor

Tergiler sekejap kan tengok macam2 jenis ada. Yang mana satu pilihan kalbu kan....
Sesetengah brand kat atas ni rasanya tak ada dalam Malaysia, but since ada online shop ni mungkin senang untuk dapatkan brand-brand seperti di atas. Tapi mostly look like the same je kan.

And me...I'm using tools as below, Phillips Hand Blender. Haa inilah hadiah beday saya. Aim this stuff since years ago. Tapi hubby kata tak payah beli sebab tak praktikal. Tup tup dia plak yang belikan. Maybe because hari tu I buatkan the yummyness pumpkin soup. Tapi agak renyah la sebab kene tunggu chunky soup sejuk then baru boleh pureed jadi soup super lazat. Dengan mende alah nih, bleh puree terus dalam periuk panas-panas. More soup will be serve soon for the familiaaa. =D

Guna ni agak senang and sangat smooth dia punya outcome. Nak basuh pun sonang. You can choose the level 1-16 then press on. Or u just press turbo. In 5 minutes, walllaaaaa the smooth puree has made. Then I letak je puree tu sume dalam bekas dadih. Take 1 bawak g rumah pengasuh, rendam ngan air suam. Settled!



Phillips Hand Blender

Tak ada menda yang mustahil kan...cuma saya kena sedikit rajin.

Ps: Banyak tul blender kat rumah,...blender biasa (2 bekas, untuk cooking n juicing), shake n take, hand blender...hmm