Wednesday, April 1, 2015

HP Amazing Deals

Assalamualaikum w.b.t,

Huwaa baru ada masa nak update.
Biasa lah, orang weekends boleh update blog bagai. Den tak sompek. Sibuk!

Dah lama sangat sebenarnya delay nak beli menatang alah ni.
Nak completekan sudut 'home-office' kat rumah ni.
Dulu dah pernah beli untuk husband wat assignment, tapi dah jahanam akibat salah pasang ink.

Last week ter-notice satu sales kat Viva Homes.


Actually dah agak lama survey nak beli printer ni. Since I got no time nak survey secara fizikal, maka kita survey secara alam maya. Tengok kat Lazada sampai berpinar-pinar mata. At last decide terus pergi beli je kat situ.

This is my first time jejak kaki kat situ. Masa dia opening sampai la last weekend tak terasa langsung nak pergi situ. Rasa macam tak ada apa-apa. Viva homes most likely One-Stop-Centre for furniture. Masuk situ je semalam berpinar pulak tengok perabot. Aduhaiiiii...kene menabung dengan keras lepas nih. Okay pejam-pejam..jangan pandang...jangan belek-belek....nanti gatal tangan menjadi-jadi. Huhuhu..maka berjalan terus ke tempat expo.

Errr macam dah tak ada apa-apa okay. Agaknya orang dah borong sebelum-sebelum ni. Tinggal a few laptops, tabs, printers and accessories. Dah lengang barang dia, tapi orang still ada yang datang lagi. Printer pun tak banyak choice dah. First comparison is price, my budget is below RM300 (tick). Tinggal la dua option je. Tengok HP All in One Printer 2545 (Wifi), RM245 (ting..ting..ting JackPot). If kat Lazada starting price RM260-RM297 (still below RM300). Kalau murah ckit dari harga ni, tu bukan printer Wifi la. Jenis yang kene cucuk kabel.


Then my other requirement with max quantity printing. Amoi yang jual hari tu cakap, this printer for black ink dalam 480 keping and for colour ink dalam 150 keping. Ok la tu kan. (tick)
Ink model 678 plak dalam RM28. Yang ni boleh beli kat Lazada or anywhere else that is cheap! (tick)
Done. We bought this printer. Welcome new printer!

Kali ni beli untuk kegunaan sendiri and business kecil-kecilan je. Lagi satu untuk office work. Senang kalau nak print in case tak sempat nak print kat office. Kertas boleh rembat office punye je, tapi untuk kegunaan dokumen berkaitan office je la. Macam mende lain is nak print tiket flight ke, booking hotel ke or anything~

Beli yang wifi bukan pe, senang! Nak senang aje =D. Kalau masa tu tengah wat keje kat bawah, boleh terus print je. Macam la aku tak payah naik atas nak on printer and letak paper kan..huhu. What ever lah, janji senang. Then from phone nak print pun tak jadi masalah. Yang ni aku tak tengok lagi cam mana nak set kat phone.

Kalau nak beli printer ni, you kene tahu gak keserasian dia. Mininum specification requirement. Normally version printer ni tak ada problem sangat boleh plug-in and play. But sometime ada issue bila printer latest version, but OS or lappy all version. Tak compatible gak. Before beli, tengok lappy status kita.



Untuk pembelian ni, manufacturer warranty adalah setahun. Any issue boleh contact: HP Support. And I heard HP support ni better than any other support. Sejauh mana keberkesanan nya, orang yg biasa report tau la..hehehe.

Settle HP. Then dengan masa yang masih berbaki, kiteorg jalan-jalan sekejap. Nak singgah tempat untuk minum-minum, agak terhad. Maka tapau ChaTime je minum dalam kereta, lagi pun nak kejar maghrib time tu. Sempat masuk few kedai perabot. Rambang mata iollss. Tapi duit tak brapa nak rambang. So pandang ala kadar je la.

And yang paling happy budak dua orang ni la. Daiman masuk je bahagian lift dah menjerit-jerit. Sebabnya tempat tu bergema, ada echoooo echooo echoo echo. hahaha. Nampak sangat Viva Homes ni tak brapa nak pack lagi. hehe


Maka berlari-lari la budak-budak ni dalam mall. Maklum lah luas. Macam ko buat shopping mall tu bapak ko yang punya...keke. Tak pe lah...yang penting diorang had fun that day.

So adios all. Til next entry..


Ps: lagi satu reason beli printer, senang nak print untuk beday party anak...kikiki

0 baby's note!:

Post a Comment