Thursday, October 13, 2011

Nak Mak, Tak Mau Ibu...

Assalamualaikum w.b.t,

Bersiaran dengan hingusan n batukan n demaman...at the same time rasa high dengan ubat. Sepatutnya smlm publish 1 entry, tp entry tu ntah hilang ke mana...Bengang penat mengarang.


Smlm nak dijadikan cerita, Ibu Pengasuh Nazhan called. Die dh x sanggup jg nazhan lg dah. Hohoho!

So start ari ni Mak Pengasuh jaga Nazhan balik. N Nazhan is happy.

I think I know why Nazhan xmo duk umah Ibu. Masa 1st day after amik Nazhan dr umah ibu I nampak 1 bekas gigitan mulut budak. Aduhaiii...Keciann sunggoh anak Mummy nih! Dalam hati, kalo aku dpt budak tu mau aku gigit die balik. Dh lekat bekas gigit sampai tinggal lebam. Aku bukan pe, risau kalo2 kene jangkitan pepe. That's y aku x suka nak antar die kat Taska or Nanny yg jg anak ramai. Bak kate mama, ms die setahun dua ni la jg betul2. Die baru hidup n baru nak experience life. Tp disebabkan xde choice aku antar la jugak. 1st day Nazhan ade la nangis kejap2,..2nd day antar nangis terus time masuk umah...ari ke-3 pun same. Aku suspect insiden gigit tu sebab kan die nak nanny dukong je xmo duk bawah men2. Die xmo gak duduk dalam walker die. Die xmo berenggang langsung ngan nanny. Yg pastinya die ketakutan, feel unsecured sebab ade lil monster gigit die. huuuuu kesiannnnn~,..Nazhan, he is a friendly boy with any babies and kids. Aku kalo bleh nk die bersosial, belajar berkawan ngan org len...tp kene buli plak!

Tu pasal Nanny die called cakap x sanggup lg dah nak jg nazhan. Sampaikan ari tu Nazhan not giving her any chances to cook, or even worst go to the toilet. Nanny ckp sempat masak telur goreng je bg laki die makan. Anak2 org yg die jaga pun mandi n makan lambat sebab nazhan nak dukung je.

Today when he stayed with Mak, die cam ceria n happy mcm selalu.

Pro n Con Mak & Ibu.

Mak - RM300 sbln, nazhan sorang je, rapat ngan famili Mak (suami mak, anak2 mak sume jg nazhan), tambah duit makan nazhan.

Ibu - RM250, Nazhan n frens, baru kenal n take time to bond.

Xpe la, bayar mahal ckit. Janji Nazhan Happy!

2 baby's note!:

kak afai said...

betul betul..duit leh cari dik...sayang nazhan..

MyRule said...

X perla kan..as long anak ceria n sihat.. :P

Post a Comment