Friday, August 28, 2009

3rd Day Quarantine

Diari Seorang Suspected.

Assalamualaikum,

Hari ni masuk hari ke-3 aku di-quarantine-kan.

Semalam memang 1 whole day aku tido n men tenet. After makan ubat je mesti "high". Until last night dh 3 bijik TAMIFLU masuk ke dalam badan aku. Alhamdulillah aku xde lg rasa apa2 effect yg dinyatakan oleh doc tu. So far so gud. Myb ubt tu serasi kot dengan aku. Pas ni sure aku kene wat treatment utk anti-oksida kan badan aku ni. Pasai dh byk sgt drugs yg masuk. Takut nnti esok2 effect kat buah pinggang plak. JUVENEX tu ok x? =p..or ade x saranan2 len utk anti oksida kan badan???

Masa tgh baring2 baby call me, he asked my condition n my day! Dis weken x bleh hangout ngan die...Sorry dear!

Ok..now update utk pg ni!!

Aku bangun hari ni dalam keadaan bisu...yep BISU! Tekak aku memang tgh perit giler. Flaming teruk or maybe hangus dh kot..kekekeke. Jangan effect peti suara dah ler. If not forever i cant talk. So termakbul la nnti permintaan hamba Allah tu supaya aku x membebel!! =p. Aku now gune sign language ikut standard aku la bercakap ngan cousin aku. Sib bek die faham. Kalo aku gune standard sign language kat luar sane tu..sure die pun blur. hehehe. For the time being, my hand will do the talking. =) X lame kot!

I check my temperature dis morning and alhamdulillah it's normal (37.5c). Flu mcm dh kering ckit. Batuk pun dh x bape (actually i yg thn2..sakit dada nnti kalo batuk kuat2..so just berdehem2 je la...tu pun sakit gk!!) Sakit kepala dh xde. Sakit badan pun dh x rasa. Sakit kat tulang paru2 je...Bile tekan2 je kat my rib rasa sakit, pe sal haa? (ooppss jangan gtau baby tau...nnti die freak!^.^)..ermm ape lg ek?? tu je kot..

Tp ini bukan bermakna aku x payah makan ubat. Ubat tu aku kene abis kan gak. 1st Sept ni ade follow up ngan doc tu lg. Dis time to confirm wether i'm clear from suspected H1N1. Pepel said, after taken Tamiflu (meds for prevention) i wont easily get effected by H1N1. Hopefully what they said is true.

So i'm off to breakfast now and take my meds too. Pray for me ya!

0 baby's note!:

Post a Comment