Thursday, December 10, 2009

Bahang Mula Terasa...

Assalamualaikum,

Now dah bulan Disember kengkawan..Ape yg spesel di bulan Disember ini?? Haaa mengikut perkiraan, tinggal lg 78 days till our WD.

Banyak sangat mende yang nak di buat kan. Everything in the list, just a matter of time to buy the stuff. Luckily dah wat survey awal2, so xde la macam kelam kabut yang teramat sangat. ffeeeuhh!

Cume 1 je,..mende yang paling penting me and my rasaksa x setle2 lg. Which this is most important part than anything else,..Our Borang Nikah! huhu. Borang dah ade, cume now nak g wat blood test je. Haiihh nak kawen pun susah! (No wonder kawen kt Siam murah!! =p). Kiteorg plan this coming week nak g wat test. Aku dah reserved 1 day off which actually my ganti AL. Then aku kene balik Ps afterward, setle kat pejabat agama sane plak. Banyak tul process die. Kalo x siap on time mende nih, abih la xleh kawin on time.

Importan Document.
Borang Nikah Luar Daerah - Mr Rasaksa org Kajang.
Borang HIV Test (can get from the hospital or gov clinic)

Bahang Persiapan Perkahwinan (Wedding Day Preparation) dah pun bermula.

Package Pelamin, Baju Pengantin untuk sebelah lelaki dah settle.
My side masih lagi tercari2. Ade ape2 cadangan?

Bunga Pahar, kami dah pun survey kat Nilai. Beli yg dh siap je. Xde masa nak design and wat senirik.

Barang2 hantaran, sesetengah mende dah pun di beli. Ade sesetengah lagi yg masih dalam pemerhatian.

Untuk perkara-perkara di rumah, ayahanda and bonda handle.

Gift masih lg tgh survey, a few in the list. Nak kene diskus ngan parents untuk finalize.

Kad??..Plan to make my own creativity DIY card.. See la how the budget. =)

Warna baju untuk pengapit, dah pun decide. Tunggu nk shopping je. I will sponsor my cousin for her dress.

Am i missing anything else...so many things aaaa...



.

0 baby's note!:

Post a Comment