Tuesday, December 29, 2009

Pre Hunymoon??..

Assalamualaikum,

Last weekend on Sunday, after my kasen wedding i went to IPOH fetch my rasaksa. I punye speed x hengat dalam 140KM/H je. hohoho (sampai saman harus la di beri pd rasaksa)

Dah lame x masuk pekan IPOH. Rasa sedikit kepelikan. Selalu masuk singgah JJ Ipoh je but this time merayap sampai Ipoh Parade. Waaaahhh nuthing's there. huhu

Before amik rasaksa, aku sempat merayap kat Taman Rekreasi Sultan Azlan Shah. Besssttnnyyeee pagi tu. Dengan gerimisnye, udara segar, sejuk...waaaaa nak balik duk Ipoh la cm ni. hehehe..

Masa kecik2 dulu, aku penah duk kat Kem area TAMBUN. X hengat name quarters tentera tu. And selalu la parents aku bawak jenjalan kat Taman D. R. Seenivasagam. OOwwwhh remind me my kiddo time.

So alang2 dh smpai Ipoh, aku bawak ler die jenjalan sekitar Ipoh town. Hakikatnye aku pun x baper nk ingat jalan town die. Thanx to Google Map Mobile. Which at last sampai gak tempat yg hendak kami tuju, Gunung Lang.

1st time aku jejak Gunung Lang was in 2001. Masa tu join Majlis Belia, ade event Malaysian International Youth Festival 2001. Sangat seronok. And kat Gunung Lang tu la, terlakarnya beberapa sejarah and tersimpan 1001 cerita...nice~! Aku di lamar 2 org jejaka di sini...Gilos, i'm only 17 at that time.

Kali ni, aku jejak bersama org yang akan aku kahwini. He's my MR RASAKSA! Nuthing much inside Gunung Lang. U've got to ride a boat untuk sampai ke kawasan rekreasi die. And actually ade laluan gua di situ, tp hanya untuk pekerja.

My thought is,..
" WHAT A PERFECT PLACE FOR GARDEN WEDDING TO BE HELD HERE!! "


That's went our day...balik kl semuleeee!

suatu masa dulu,..di sini...

ala2 model x?

pose gitew!

Mr & Mrs Rasaksa to be...





.

1 baby's note!:

me said...

test

Post a Comment