Monday, December 6, 2010

36 weeks = 9 months Progress

Assalamualaikum,

Huuu..borink rasanya duk kat ofis ari ni sebab ade 2 org je. Aku and finance staff. Orang ofis len ade yg g trip Pulau Pangkor, ade yang cuti and ade yg pegi meeting ngan client. Aku x pegi trip pulau pangkor tu, as pepel know la kan my tummy dh masuk 36 weeks. Kang terberanak kat Pangkor tu dah satu hal. Terberanak plak dalam bot, lg teruk! Nak declare mane tu? Laut China Selatan? =p ..hahaha Neehiii..

Ari ni dah masuk 36 weeks. Huhuhuhu...seram k! So g check up kat An-Nur td and jumpe PM staff as die pun check up gak today but she took leave. Cm aku ni dh taram cuti abis sume, so amik time slip je la..kalo x sure time ni aku dh berpoya-poya kat luar sinun. Dah ler hubby MC ni (bad flu!).

Progress Antenatal Check Up.
  • Berat Mummy : 69.5 kg (sblm 67.5 kg)
  • Berat Baby : 2.6 kg
  • Urine : -ve (bersih)
  • BP : Normal
  • Baby's Position : Kepala di bawah dan mengiring ke kiri (hopefuly facing down soon!). Kepala dah turun ke bawah sedikit.
  • Air Ketuban : Mencukupi
  • Tumbesaran Baby : Normal
  • Next Check Up : 20th December 2010
  • Birth Plan : Natural Labour
  • Ultrasound : saiz kepala, perut, jantung, and paha normal. Alhamdulillah ikut progress baby's growth
  • Others : Baby tgh practise utk grading Taekwondo Black Belt Dan 1.
I talk to baby, ask him to face down. So easy for me and for him while in giving birth process.

At the end of my check-up Doc Khamsiah dah kasi I Yellow Form. So I need to fill up and put in my hospital bag and submit upon giving birth submission.

<< pictures update soon>>

On 8th ni plak check-up dengan doc KK. Mesti korunk pelik kan apesal aku check up byk sgt. KK ni sbb aku x decide lg mane nak deliver masa awal2 dulu, was thinking nk g gomen hospital. But then change my mind g An-Nur at the last minute. KK ni check up die terperinci ckit and free, sume ubat2 aku amik kat KK. Annur ni just for ultrasound and rawatan. Tu pun dh charge RM 113. Bleh di katakan everytime check up amount die memang byk tu, imagine if plus medication. huhuhu

Now I'm in a nervous mode. Takut pun ade gak. Rasa cam x ready nk give birth. But just pray Allah will give strength to finish the process.

Pray for me too ya!

will be update bout Antenatal Class that I've attended last Sunday. =D


0 baby's note!:

Post a Comment