Sunday, April 17, 2011

Rindu Uniform...

Assalamualaikum,

Kalo di ingatkan, zaman sekolah n college la is the best time. Aku rindu nak pakai uniform ni sebenarnye. Teringat zaman tok kaduk dulu. Time ni lah byk cite kenangan di sekolah. Kene rotan la, kene kejar hanjing la, ponteng sekolah, histeria la, and macam2 lg. Paling best Puppy Love!

Jom kite layan picas di bawah dimana sumbernye adelah google. hehehe


Baju ni saya pakai semasa darjah 1-3 sahaja and the same time selang seli ngan baju di bawah ini.

Kenangan dengan baju ini adalah;
1) ade budak laki ni suke tunduk bawah meja tgk suar dalam bdk pompuan india ni.
2) masa main lompat getah, budak laki suke intai. Last2 setiap kali men lompat getah kiteorg pakai suar.

ada byk lg but enuf la kot..


Baju ni papa yang suh pakai, katenyee sopan ckit. Dah besar2 x elok pakai skirt.

Time pakai baju ni kain aku selalu tekoyak sebab aku suke panjat pagar. bukan setakat baju sekolah, baju kurung len pun koyak gak.


Uniform sekolah menengah aku dulu cekak musang n tudung kaler biru muda. Yep, aku budak sekolah agama yang bermasalah. Sengaja fail arab sebab nak kuar dr sekolah tu..huhuhu.


Aku join pakai uniform ni since aku form 1. Lepas grading smpai yellow 2, aku celam celum g training sebab fokus ngan bola tampar. Siap beli bola senirik practise. Pastu masuk college cont plak smpai green 2. Then giler pakai equipment bawah ni.


OK, ini equipment untuk sparring. Aku kenal mende alah ni since college and masa tu aku just yellow 2. Coach aku time tu is Mr Ayie. Die ni hensem n cute. And a few student memang berangan la nk jd GF die. Die ni convince aku no matter what belt colour still can fight. So aku pun join training utk sparing and x sangka for the 1st time aku dpt silver kalahkan belt pangkat tinggi dr aku...huhu vangga..vangga! =D


Since then aku x menoleh belakang lg. Masuk U terus aku register utk join menatang ni lg. Siyesly aku ketagih nak kick org..wakaka. Ye la kan..time study ko tension2..tension plak kes cintan cintun...haa aku lepas geram kat sini. Fighter2 len bleh jd punching bag ko..huhu. just imagine muke sape ko nak tumbuk n tendang...haiiiyaakkk!

Siyesly aku rindu sangat ngan sume ni. Now keje xdo uniform. Tp baju korporat ala2 uniform tu ade. Tp kan kalo pakai uniform g ofis untung tau. Cam papa, ade uniform n mama pun. Cam aku yilekk!..Nak kene beli 2 types of baju,..1 baju ofis n satu baju jalan2...and sometime aku bantai je memane pun...hohoho ade uniform senang ckit!

ok done...dh x larat nak bebel. Tengok Nazhan tido bestt la plak. Nak join die lahh...hubby plak..nan ado!



0 baby's note!:

Post a Comment