Thursday, November 29, 2012

Me & 10 Weeks

Assalamualaikum w.b.t,

Hollaa everyone!

Few days x update pepaham je lah hormon. ahahaha...hormon la sangat aku ni..

10 weeks - Dah bukak buku merah semalam. Bos bek hati lepas kan saya 3 jam. Thanx boss, will get u more projects.

Cume after this nak kene wat blood test plak kat klinik lain. Skrg ni KK SK yang aku g ni dah tukar time. Kalo dulu aku slalu g hari khamis (hari utk ibu mengandung). Now die dah tukar plak ke Zone. So zone aku is Wednesday. Dan kali ni, check up mak and anak pun on the same date.

Smlm pegi pun tinggal masa dalam sejam je klinik nak tutup. Ade la 2-3 orang tgh check up budak. So I'm the only mum yang baru nak bukak buku merah for 2nd baby.

For u 2nd baby mother, bawak la previous buku merah untuk rujukan nurse tu. Memudahkan die. Cam aku siyesly xtau, tp die x la marah pun. Siap melawak2 ngan aku.

Alhamdulillah BP ok, berat je aku rasa cam overweight. Tp so far maintain je. So die tanye la history penyakit kronik dalam famili. Alhamdulillah, even my granparents ade history penyakit kencing manis, darah tinggi and jantung but my parents xde plak ade penyakit ni. Alhamdulillah, MasyaAllah,,mudahn dijauhkan penyakit ni dari keturunan kami. Tp aku x sure la kan 2nd pregnancy ni cam mane. Hopefully xde prob macam 1st pregnancy la.

Mild nausea n vomit tu ade lah ckit2. Tapi jarang2 berlaku, only when I lambat makan je. Angin masuk badan...baru rasa mcm2. Then kalo i driving pun rasa nak muntah!

Bab makan plak, I rasa cm nak makan macam2. Tp I end up x abis makan. So pelik. Yesterday I could not even finished 1 plate of my favourite kueyteow. Ari tu i merajuk ngan my mum sbb x wat kan sambal ikan bilis favourite i. huuuuu. I dh try wat tp i rasa x sedap. siyesly I nak die yang watkan. Rasa kadang tu nak panggil je die duk ngan I. Tp kejam la plak kan, panggil just to cook for me. hehehe

So itu lah saje update saya. I know it's Boooorrriinggg! But wait till next entry, wana share something lame gak...hahaha. Tak...tak...this one interesting! Wait aaaaa...daaa!


0 baby's note!:

Post a Comment