Tuesday, November 20, 2012

Random Preggy Mum

Assalamualaikum w.b.t,

Nak almost abis time rehat, curi2 masa jap hapdate blog. How's everyone today? Had a great day so far?

Well mine not so much. I can't concentrate much on my job. haiihh...*x baik mengeluh*

Yeaahh so true. Each pregnancy is different. This time I feel fatigue, nausea (not in the morning) and no mood. In easy word is LAZY!. Tadi dah sempat pun muntah kat ofis. And every morning rasa cam letih sangat. Macam lah semalam ko bertukang malam2 kan...eh! Tp owwhh siyesly  penat. Pg tadi rasa ngantuk sgt. Sib bek pikir nak antar nazhan g umah BS je. Kalo x mau ku tido lg.


Bangun pagi2 skrg ni dah taktau nak pakai baju ape. Nak iron baju pun rasa malas. Rasa nak pakai loose pant ngan big tshirt je. Seluar keje sume dh x muat. See baru 2 bulan, dah x muat..dulu 2 bulan relax je pakai  tight jeans..now?? Harapan je la! Ni adelah akibat x jaga perut. Lemak gelebeh yg senantiasa wat aku nampak preggy. Now dah truly preggy + buncitness = 4 months preggy. Padahal 2 bulan je baru. *sigh*

Pas ni nak kene mula kan exercise plak and multivits kot..sebab tenaga sangat 0. Lepas nih Mr Raksasa kene la teman kan g jenjalan kat park mcm dulu. Owwhh cant wait! (padahal skrg pun bleh je!)

Nazhan so far ok la. Tp clingy sangat ngan mummy...most of the time mummy. Kalo dulu bleh lah relax lg, sebab jap2 daddy. Pas ni I'm sure daddy kene fully take care of him sebab nye I dh x bleh nak layan die sangat. Nak dukung2 bagai memang x dapat dah. Tp ye la, dah besar2 ni daddy die pun xnk berdukung sangat. But sometime he wants attention. Until now nazhan still BF especially at night. Tp dah x sekerap dulu. Cume now I dah x rasa selesa, dah rasa perit and sakit. So we bottle train kan die, die nak la tp still nak nenen gak. Rasa cam nak sapu peria je kasi die give up but my fren told me selagi mampu and die nak, no effect to my baby then ok je cont BF. Ntah la...rasanye mcm x mampu je. Cume harap2 bleh bertahan lah.

Since preggy ni, macam2 dah start pk. Kadang rasa cam penuh otak nak pikiaq. Xpe nanti I share ngan korunk ye...Yea u all like my famili dah. hehehe =)


2 baby's note!:

SEPHIA said...

Tahniah Along..sy dah 3months preggy. camtu jugak la.rasa hidup tunggang langgang.hehe.p keja bantai je baju suka suki..simptom LAZY mmg tengah menjalar..

shiemz said...

WAHH..TAHNIAH YEK... BESH..BESH.... OKLA TU..MUDA² PREGNANT LA..DAH TUA² SUSAH.. HEHEHE

Post a Comment