Thursday, May 30, 2013

36 Weeks, still enjoy!

Assalamualaikum w.b.t,

Today is my 36th Weeks. Dah pun mencapai kematangan, or we called it full term. So i will deliver this baby anytime soon. But I hope it will be on the week of 40th. Mean another 4 weeks more to go.

My preparation almost complete.

1. Mummy hospital bag - checked
2. Baby hospital bag - checked
3. Bedding Set - collect on Friday
4. MiPump The First Year - paid but hold collection.
5. Baby Coat - soon collect from my fren
6. Medela Feeding Bottles
7. Medela Personalfit

Next week check up with O&G, harap-harap dah boleh share Birth Plan ngan O&G. Last check up x tercerita sebab die pun x tanye. Muke die pun cam relax je, myb based on his experience mcm aku ni lambat lg nk deliver nih..

For Mummy to be, you can refer here 'What is Birth Plan?' and some samples.


Kalo dulu2 memang xde birth plan bagai, kite just serah diri je kat hospital n doktor nak wat pepe pun asalkan dapat deliver baby dgn selamat. But now, it's YOUR RIGHT actually to prevent something that unnecessary procedure to be perform in birthing process. Always keep in your mind that Giving Birth is a natural process. (Me still learning)

Babymoon again!
I tot PD will be my last baby moon, but lucky year for me that last weken we spend time at Penang. Gi repair rumah MIL untuk disewakan pada tenant lain. But I did not involved with the work, only Famili MIL. Maklumlah mak buyong jalan pun dah mcm penguin. Stayed at Grand Continental, ni je yg ade (school holidays). Breakfast die out! Maklumlah hotel tua, tunggu masa kot. =p

And kalo dah sampai penang rugi la x pekena makanan die yg superb2 tu. Tp aku xde laa nk heran sgt, ns kandaq bagai. X dak laaa nk p Ns Kandaq beratoq laa...Ns Kandaq Line Kleaaa ka..p pekena ns kandaq besa2 ja. Since famili mil make up the house, I stayed awhile kat rumah my aunt nearby MIL house gak kat Tanjung Tokong. Cam besa lahh..kalo duk sini kerja aku makaannnn ja. Jap2 menda ni sampai...jap2 menda tu plak sampai. Before lunch, maklang aku bg makan buah potong dulu. Maklumlah biz buah. Tgh hari tu, maklang aku jamu plak makan ns kenduri(nebor) semalam. X kesahhh, aku bedal saja! Mai petang ckit cousin aku Arul p beli Mee Bangkok Lane. Mula2 nak p beli Mee Sotong tp x bukak kot. Mee Bangkok Lane superb ok, penah masuk tv Channel AFC ok. ceewahhh. Nak tau mee bangkok lane cam mana sila google. Sedappp hokayy! Mlm tu plak p pekena sotong kangkung, Ns Ayam & Pasemboq kat Padang Kota Lama. Nak tersemboq aku bila sotong kangkung kat situ RM10 sepinggan. Sumpah x order dah. Aku nak makan mende lain pun cam terbantut. X pa, next time balik Changkat Jering ja pekena sotong kangkung situ lg berbaloi. Ampess..Dia punya pasemboq pun xdak la sedap mana, makan kat gerai tepi UNITEN lg sedap kot. Kalo tambah ketam RM32, x berbaloi.

Tp Arul ckp next time aku mai penang plak, dia nak p bawak pekena ketam fresh, bukan ketam x masak naaa. Ni ketam angkat dr kolam teruih bakaq naa.. Naahhhaiihhh awat bahasa penang aku terkluaq plak nih...hehehe. X sabaq nk tunggu time tu. Tunggu baby besaq ckit, bleh p ronda2 penang plak. Ajak famili gathering ka kat Teluk Bahang wat bbq seafud fresh dari laut. ada ka seafud dr darat?..=p

Orait..done cerita penang. Kita simpan loghat penang naa. Esok2 aku balik pantang Penghelih. Kuaq plak bahasa sana...hehehe. Back to KL mode. pppffttt =p

This weken plak ade few events,

On Saturday, Beday Baby Khaalish kat Putrajaya (4.00-6.00)

On Sunday plak, Beday Baby Azfar (12.00-2.00pm) kat KL and later Bella Shower (2.00-7.00).
For Bella Event ni, nak pakai baju ape ek...haaahh sudahhh!


Sesape nak attend sila email laju2..or else call lg laju! =D

3 baby's note!:

♥ ROS ♥ said...

Phewit.honeymoon last2 ni.hahaha

ettyzukhair said...

wah anytime jer tuh..sempat ke nak buat rekod kat bella event..jgn wt rekod nk terpush kat situ sudah hehehe

Zihan Zamberi said...

hehe..a'a ros.

Mak etty..agak2 kalo terberanak kat situ diorg bagi stay free whole life kat majestic x?..special coverage from NTV7..hehehe

Post a Comment