Monday, March 9, 2015

Busy Tender

Assalamualaikum w.b.t,

Huuwaa dah start busy with office work. Ni short entry je k. Most entry yang nak di publishkan masih 'draft mode'. Insha-Allah lepas settle ni then baru bleh blogging plak.

Now busy with tender. Last week pun sama.
Wat tender ni leceh sikit bila dia request macam-macam. So kalau nak dapat tender tu kene la fulfill the requirement. And lagi satu semua part di ambil kira dan ada markah di beri ketika tender evaluation. And wat tender ni, you kene jadi orang yang sangat details untuk sediakan kesemua keperluan dan untuk semak semua keperluan. Setengah tender memang straight-forward. Tapi ada gak yang sangat-sangat complicated. Nak-nak plak with short period kan, memang terkejar-kejar nak siap kan.


 

I penah je kene stay-back sampai pukul 4 pagi untuk siapkan tender. Weekend pun kadang kene datang. Especially bila submission dia on Monday. Agak terkocoh-kocoh lah.

Bila dah memang tender, busy ngan project implementation plak. Harap-harap tak jadi macam tahun lepas punye projek. Weekend kene datang, working days pukul 11pm baru balik dari tempat klien. Aduhai..Memeritkan time tu. Nak cuti memang tak boleh. Bukan tak boleh, you takde selera nak bercuti sebab nanti akan naik selambak lagi keje. I sampai sakit-sakit badan. Nasib baik lah masa tu dah settle.

So doakan ye semoga saya (dan syarikat) menang tender ni.


Nanti saya upload lagi review on kitchen stuff. Wait aaa...

Have a nice day!..daa

0 baby's note!:

Post a Comment