Friday, June 24, 2016

Diam Diam Berisi

Assalamualaikum w.b.t,

Salam 19 Ramadhan. Lagi 10 hari dah nak raya. Macam mana persiapan raya korang? Den tak berayo tahun nih. Tak berayo sangat lah. Tahun ni laki den kije. Huhuhu.....

Jauh giler jarak entri kali ni. Tak ada kisah kah? Kalau ikutkan banyak kisah yang nak di story mori kan. Namun masalah masa dan tanggungjawab lain yang menjadi kekangan. Rindu sebenarnya nak menekan keyboard lama-lama ni.

Some of my friends pun macam dah tak berapa nak active. Ada jugak yang diam terus. Dulu banyak je masa nak nak bloghopping bagai. Now time bila plak nak membelek kan...Mane lg ngan FB, IG..huu banyak sungguh.

But this time I try to update. For those yang miss me, ada ke? hehehe..

Banyak jugak mende nak share sepanjang bersunyi sepi nih.

The reason yang bersunyi sepi ni sebab mood upside down, tengah awal tri pregnancy. Memang awal-awal tu malas tahap gaban. Entry tulis pun separuh-separuh pas tu tak publish. Sebab nak letak gambar bagai kan. Takes time. Then bila nak sambung balik dah tak tahu hujung pangkal. Alamatnya entry tak publish penuh dalam box.

Now dah abis cuti 2 bulan (Maternity Leave). 27 ni masuk balik kroje. Aduhai,..dengar update macam-macam hal timbul. Ade yang tak settle-settle, which sepatutnya settle time I cuti pantang.
Rasa bengkek pun ade gak nih.

Soon ofis plak nak relocate to a new building tingkat 17. Crazy traffic area. Parking plak mahal. Sebelum ni kerja tak pernah bayar parking. Now RM300. Aduhai. Bayaran 1 budak kat babysitter kot. Then stress nak kene kuar awal-awal pagi, nak harung jem, tol lagi, parking lagi. Area situ makan pun mahal. Tak setimpal ngan gaji. Macam-macam bermain dalam kepala hotak ni. Ni kalau kata tertinggal pump ka, beg laptop ka, apa-apa yg seangkatan dengan nya. Memang EL terus la jawabnya. I think dah time kot...find another option. huhu

Banyakkan nak cite..but cukup sampai sini dulu. Nanti cite lagi. Nak siap kan house chores.

Da!

1 baby's note!:

Mar Mansor said...

macaman nak survive tu? bayar parking, makan,minyak tol..emm..

Post a Comment