Sunday, July 5, 2009

Bowling & Durian

Assalamualaikum,

Sambil aku merehat-rehatkan diri kt couch yg empuk ni, let me story a bit bout my day yesterday!

Semalam telah berlangsungnye perlawanan bowling among staff TI. Antara ahli yg terlibat ialah aku, kak sara, jijot(azizul), nizam, kak aziah (suami & hasif) and ust amran. Baby plak x dapat ikut sbb kene attend conference, kak hani plak hubby die ke out station, and abg nizam (faizal) kene jaga umah pasai ade perabut nk masuk umah baru diorg.

Walau pun x cukup korum, game berlangsung dgn penuh hilai tawa. Diorg ni jahat giler gelak kan org men bowling. Balingan ke longkang harus la mendapat gelakan yg paling hilarious..wakaka. N bleh plak masa balingan pertama aku tersembam kat lane! ampess,..itu pun harus lah digelakkan...
LANE 30 AMPANG POINT memang suwei..banyak problem tul lane tu.

Abis bowling, kiteorg lunch kt situ! Aku x brape nk selera sgt nk makan, just order sotong kangkung je...tu pun x bape nk best sebab byk kacang n masin la plak! (Bkn pe saje simpan space perut ni sbb malam ade mende best! Wait till nyt!!)
Then g merayap ngan kak sara ke kedai jewellery, sambil2 tu singgah kat kedai2 baju n kedai ken..well ade la few yg dh target. After this nk kene reke lg skali. Harus la dipersetujui sebelah pihak lg tu kn..so tungguuu!

Ptg tu aku kuar lg, kali ni ngan baby plak! After tunggu almost 1-2 hours kat Crowne, kiteorg gerak ke Isetan Lot 10. Mama pesan beli pinggan mangkuk plak, maklum la sales and raye pun dh dekat! Aku berkenan ngan cutlery set tu..Murah je after diskaun from RM1499...tp bile cakap ngan baby cm useless jee..memang la guy x fhm! huuu~ =(

Masa kat Lot 10 tu amik la peluang nk tgk barang2 nih. Untuk si dia tersayang, huuu~ x sangka cerewet gk die ni..exactly macam angah! aaaarrghh aku jumpe 2 org dh cm gini..sib bek la aku ni simple ckit! agaknye kalo aku ni mengade2 cm pompuan2 len ade x die nk layan kerenah aku?? (ermm aku budget kim salam je la...pujuk pun belum tentu lg die layan aku...wuuwuwuwu..cediy!)

Lg 1 la kan...aku ni x bape nk faham!!...baju laki ni ade outdated ke?? aku tgk pesen diorg ni same je..x stripe, kosong...bleh tolong explain ckit x..kot2 la kalo2 ade laki2 metrosexual yg baca blog aku nih!! (mcm ade je la!!)
Kalo pompuan tu len la kan..

Dh almost 830, kiteorg gerak balik umah! malam ni ade dinner kt umah die. Baby just fulfilled my wish last nite by asking his mum to prepare me pulut with durian! Yummmyyyy! Mama baby just ready kan pulut and santan, while me and baby hunting for Durian at pasar malam! Dh xde choice sangat...so rembat je laa! Tp x bape nk puas la..sebab dh terbiasa durian kampung yg best2..balik perak la cm gini! =D

Dinner pulut durian agak meriah sbb ade angah n fana skali. Abah baby plak x dapat join sebab dh kekenyangan sebelum sempat menjamah durian! Kiteorg yg lambat sebenarnye...huu~

Well to baby and mama baby, thank you so much! Akhirnyee hilang rasa kempunan yg terpendam sekian lama...Luv ya bby,..pas ni nk makan ape lak ek??!! (agaknyee bby nk layan kite makan lg x??)

Sib bek la smlm ok, xde panas badan setelah merembat durian!
Kalo x...jeng jeng jeng!

3 baby's note!:

z@ti said...
This comment has been removed by the author.
z@ti said...

ouwww....i hate durian(i akan cpt2 lari if sesape mkn durian berdekatan dgn i huhu)

NahiZ said...

durian la best babe!!..ceedaapp!

Post a Comment