Friday, February 4, 2011

1..2..3..Change!

Assalamualaikum,

I'm just coming back from Umah Pak Chaq in Alor Staq, attended his kenduri for umrah. A few famili members also there. Kiteorg sampai pun dh time lunch, mean majlis tahlil baca yasin terlepas. But this one male event, sebelah petang tu untuk pompuan. So amik kesempatan ni join dengan Nazhan. Biar Nazhan dengar all type of doa's, zikir and bacaan yasin. He is being good boy the whole event.

And today Nazhan is 1 month. Equal to 30 days of my confinement. Esok ade kenduri akikah untuk nazhan and husnizah kat umah my granny. Esok jugak rambut nazhan akan didogolkan. Anak mummy/daddy bakal BOTAK! But not for long. Nanti tumbuh la rambut baru nazhan.

Actually, I was thinking about CHANGE!

Aku ingat nak tukar design blog nih. Blog ni wujud on 26 Feb 2009, which is after that kebetulan plak jadi tarikh of our wedding! So sempena nak masuk 2nd Ann for blog, ingat nak tukar la design die. Kasi cun melecun ckit.

Ade lagi 14 hari nak abiskan pantang nih. Pas pantang plan nak work out but ramai advice jgn lagi sebab badan baru nak recover. So hold sekejap plan nak slim tp nak focus on beautify parts. First I wana cut my hair! Second pasang badan especially on kulit muka, badan and etc. Mean nak kene wat body treatment like scrub, sauna, lotion and so on. Dh lame x berjaga ni. Last scrub a week before deliver, tu pun sib bek hubby tolong. Kalo x berdaki je la badan nih.

Pastu nak change _____. For better future.

This year banyak gak resolution which I x sempat nak share kat sini. And these resolutions will change my life. A lotsss....


Ahad ni dah nak balik Kajang..tiba2 rasa sayu plak nak tinggalkan rumah parent. Sure Tok Papa and Tok Mama will miss Nazhan so much...

0 baby's note!:

Post a Comment