Saturday, October 3, 2009

Raya Oo Raya

Assalamualaikum,

Ni dah masuk 2 minggu dalam bulan Syawal. X lame lg abisshh daa raya!

Everyweek ramai yg wat open house. 4 weken sume kene g umah member. Aku tahun ni x wat pun open house. Mkcik aku pun xde g BA (Buenos Aires). So close je la...

Sorry la x hupdet ape2 after last entry tu. Nak hupdet gak la, tp asal mule je nk blogin keje masuk...asal mule je nk bloging keje masuk. Maka tertutup la nafsu nak bloging. Now dah bernafsu balik...=)

So ni meh aku kaver balik cite since aku sampai kampung k. Sape tau kampung aku kat ner??..haaa betul,..betul,..betul!! Indera Kayangan!

Sabtu, 19 Sept 2009.
Aku sampai dari KL menaiki Tren around 9.15am. Sib bek gk laa x kul 10. Sebab malam tu die delay ketapi aku from 8.00pm to 8.30pm. Adieh!! Penat tunggu. Sampai2 je, dengan x mandi nye aku g redah A.Star. Balik tu baru mandi. Then berbuka secara berjemaah ngan famili paklang and makcik aku kat umah atok. Kire ni makan besar kiteorg la. Pas ni xtau la aku bleh merasa lg ke x suasana nih. Next year suasana dh berubah. huhuhuu..

Ahad, 20 Sept 2009.
Cantteekkk x tarikh ni?? Banyak cine kawin wooo...termasuk la ofismate aku. Mr n Mrs Goh. And kalo x disebabkan raya, aku budget sure lg ramai yg kawin on dis date. 1st day raya ni x payah cakap la kan. Aku memang x gi mana2 pun. After beraya ngan famili kat umah, around 12 kiteorg gerak g umak tokwa. Ade kenduri doa selamat ckit. Pas tu lepak sampai ke petang kat umah atok aku. Waaaa adik bradik datang x putus2. Asal nak kuar je, sure ade org yg sampai. Cume masa balik petang tu singgah jap kat umah Pakngah Deli aku. My dad's best cousin. Mcm aku n aina!! =D. Famili Pakngah ni memang famili bisnes. Bisnes makanan! Best wooo depa2 ni masak...
Malam ni kiteorg balik terus tido x sedarkan diri.

Isnin, 21 Sept 2009.
Ari ni aku stay kat umah je. Nak kene siap2 and kemas2 kan umah. Sebab ade event on 3rd raya. And at the same time ade gak la orang datang umah. Kawan2 adik aku je la.. Kawan2 aku x dtg pun...huuu. Masing2 dah kawin kan... Sibuk la melayan keluarga masing2. Malam tu aunties, uncles n kazens sampai from KL and Slim River. And me...kemas rumah sampai kul 3 pagi. Essookkkkkkkkkkk.....

Selasa, 22 Sept 2009.
Hari yang dinanti2kan tibe jua akhirnya...
Jeng..Jeng...Jeng.....
Aku cover entry lagi satu k...
hehehehe

Rabu, 23 Sept 2009.
Aku duk umah je...Rumah sape pun aku x pegi. Nape ek??

Khamis, 24 Sept 2009.
Aku duk umah gak siang tu...petang baby sampai and lepak2 kat umah jap. Gi umah kak rina sebab ade open house and nak jumpe baby rayyan. So cute and bijak sangat. Cepat sunggu die absorb mende2 yg org ajar kat die...bijak, bijak!
Malam tu akibat mengidam sotong goreng tepung, papa pun bawak la sume org g kuala perlis. Lambat nak mampus servis die...tp sotong punye pasal x kisah la kan. After dinner baby pun gerak balik A.Star.

Jumaat, 25 Sept 2009
Ari ni aku and raksasa comel gerak balik 2 KL. On the way balik tu kiteorg singgah Prai jap, baby nak send assignment kat grup die. Then singgah jap kat Slim River rumah Achik makan laksa and nasi. Kembunggg wei! Jgn gain weight dah ler...ghhee (grin!)..Sampai around 9++ singgah Library UTM jap. Baby ade discussion.

Sabtu, 26 Sept 2009
ape ek aku wat ari ni??...duk umah je kot. Baby ade kelas 1 whole day.

Ahad, 27 Sept 2009
Gi umah abanglong faizal and kaklong Ina. Achik pun ade same. Ptg tu g umah makchor and ayahchor, makan2 lg! Malam tu g jumpe adik amik roadtax!

Isnin - Friday afterwards....Aku raya dalam ofis! Wat kilijeee! =P

Korunk punye raya cam mane plakss??

0 baby's note!:

Post a Comment