Friday, October 16, 2009

Same la plak...

Assalamualaikum,

Ini entry Raya ke 3 ari tu yg pending buat yg ntah ke berapa kalinyeee...

So this is it..

Tanggal 3 Syawal 1430 bersamaan dgn 23 September 2009, telah berlangsungnya Majlis Meminang dan Pertunangan di antara Raksasa Comey with me! Just famili members and close frens event. So pada sesiapa yg x dijemput tu..Minta maaf la ek! Insyallah kahwin nanti anda sume dijemput bagi memeriahkan majlis...mengobih kan makanan!! hehehe

Majlis pertunangan ni simple je..and agak mengikut adat jugak laa. Which is, my raksasa cant even apear in the event. huhuhu so jangan tanye ek mane gambar kiteorg ber-dua. Memang xde!..Yang ade gambar aku dan bakal famili,.tu pun sblh perempuan je ok.

Tujuan majlis ini untuk menetapkan hal-hal perkahwinan kami. Majlis bermula dalam pukul 12.30 tghari. Bermula dengan persembahan hantaran dan kemudiannya sesi berkenalan oleh pihak lelaki. Di ikuti dengan perbincangan urusan perkahwinan dan akhirnya..pihak rombongan di jamu dengan hidangan tengahari.

Menu Majlis Pertunangan.
Ikan Bakar - 3/4 jenis ikan
Ulam-Ulaman - a few types
Gulai Rebung dgn tulang
Sayur Keladi Masak Asam
Laksa
Ketupat Palas + Gulai Daging
Kuih Raya, Kek, etc.
Minuman

Hantaran dr Pihak Lelaki
Tepak Sirih
Cincin Tunang
Kain Sepersalinan
Cake Fondant
Fruits

Hantaran dr Pihak Perempuan
Sirih Junjung
Kain Sepersalinan
Garam & Gula
Fruit Cake
Biscuits
Fruits
Chocolate

Sesi Perbincangan
Tarikh Perkahwinan: 26 Februari 2010 / 12 RabiulAwwal 1431
Mas Kahwin: -
Wang Hantaran: -
Hantaran : 9 vs 7
Other Engagement Term and Condition


Nak di jadikan cerita plak..hari yang aku tunang ni same la plak ngan my best fren punye engagement TASNIM & RUDIT. Tp pg tu die datang jap jumpe aku..and malam tu aku pun g jap umah die.
For tarikh wedding plak, tersama lg dengan one of my Good Uniten Fren Rohaida Rahmat. Alahai,..x dapat la aku nk g majlis diorg ni. Layan pikcess je laa..But insyallah she can make it to my wedding sblah lelaki.

Sempat lagi aku berjoking dengan roy. Jangan esok2 kite terpregnan same2 dah..n beranak pun same2...huuu baru la haruuu...tp xpe, kite bleh jd besan ye roy! hehehe

Ade sape2 lagi nak same ngan aku and roy??.. Nak berjemaah skali nek plamin?? =P

These is a few pikces taken on that day...



With My Frens and Kazen


Posing jap..


Ketibaan..


Kemuncak...


With F-F-I-L..

more pikces..visit FB!

to be cont.....soon! =)

0 baby's note!:

Post a Comment